Пожар унищожи за втори път жилището на 64-годишния Атанас Кисьов от

...
Пожар унищожи за втори път жилището на 64-годишния Атанас Кисьов от
Коментари Харесай

Пожар изпепели за втори път дома на сляп човек

Пожар унищожи за повторно жилището на 64-годишния Атанас Кисьов  от чепеларското село Проглед. Човекът, който страда от слепота , остана без дом за следващ път и сега е настанен да живее в локалното читалище.
 
Последният случай става през вчерашния ден към 13.30 ч., откакто запалил печката си на твърдо гориво, коминът се запалил, а от там пламнал покрива и за броени минути огнените езици обхванали и цялата къща. Пожарната е реагирала доста бързо, валяло е и дъжд, само че това не помогнало.
 
За радост мъжът е бил избавен. „ Изгоря всичко, с изключение на къщата и цялото му имущество. В момента сме го настанили в една от стаите в локалното читалище , където има диван. Събираме му облекла и храна. Опитваме се сега да му оправим документите за настаняване в старешки дом “, разяснява кметът на Проглед Марио Кутенов.
 
Това не е първото огнено злополучие , което застига 64-годишният мъж, който получава инвалидна пенсия, поради слепота та си. От години има проблеми с очите си, като очилата му са с над 20 диоптъра и вижда единствено сенки.  През 2002 г.  пожар унищожава личното му жилище, след което негови родственици му дали тяхната къща да живее там. Човекът си направил ремонт, сменил дограмата, само че и този дом изгоря при пожар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР